tisdag 9 februari 2010

Strunt

Visst verkar det som om dagarna fyller sig själva med strunt.
Om man inte sorterar bort en massa så tar dagen slut.
Det där viktiga som man ville göra hanns liksom inte med.
Kan det finnas en inneboende egenskap i livet att samla på sig så mycket som möjligt.
Oavsett var det består i?
Källan till Livskvallitet kanske är sortera bort struntet........Kanske bäst att jag slutar här....

1 kommentar:

  1. Tassar in så här mitt i natten...är du vaken månne? Nej, du sover förhoppningsvis som en prinsessa. Jag ska strax lägga mig bland bolster och dun och sluta mina blå. :)

    Strunt...hm..
    strunt bestämmer vi nog bara själv vad det är, skulle jag tro. Ditt strunt kan vara intressant och positivt för mig. Mitt strunt kan vara något positivt och intressant för dig o.s.v.
    Kanske strunt är i själva verket är något viktigt det med..? Något strunt som måste göras eller tas i tu med. Ett nödvändigt ont. En tanke som bara måste få komma fram just då, för att den behövs för att knyta en osynlig tråd till nästa tanke o.s.v.
    Små ting som vi kanske bagatelliserar. Dessa små ting kan avgöra saker i långa loppet. Strunt. Hm..jag smakar på ordet...s t r u n t!
    Undra vad du menar vännen..strunt. Kan du mena saker? Att samla på sig prylar? Strunt saker. Ja..varför samlar vi på oss saker vi människor? Fyller vi något med det? Jag vill samla på saker. Fast jag har knappt någon samling. Men något måste jag väl samla på! Det gör ju var enda människa. Eller hur? Jag har funderat på varför jag inte har någon stor samling av något..? Niclas samlar på Kalle Anka tidningar och frimärken e.c.t. men jag då? Försökte samla på spetsar. Men det gick inte så bra..fast jag vill!
    Åter till ditt strunt. Så synd att du känner att du inte hinner med det där viktiga innan dagen är slut... Måste man kanske ha en plan. En strategi? En "att göra lista". Ja..det tåls att fundera på. Det jag vet är att du inte är ensam. Jag kan känna igen mig lite i det du skriver. Kan man sortera bort struntet som du skriver, haha! Det hade väl varit något det. :) Vad flitiga och energiska vi hade varit då. Bara effektiv hela dagarna och sedan då?? Trött och slut och utsugen på energi och livskraft..eller? Ett medelmått hade ju varit det bästa. Något mitt i mellan. En balans. Jag tror på balansen mellan de olika polerna av allting. Likt en våg som väger in rätt vikt, så att vi kan leva i harmoni. En skön balans med oss själva. Nöjda med det vi göra och är. Blir man någonsin nöjd då kan jag fråga mig? Visst blir jag i alla fall det imellanåt! Men nöjd kan vara att jag klarade av att komma upp på mogonen. Eller något så litet som att påbörjat en middag. Andra gånger kan det vara att jag satt panelen i hallen ect.

    Livskvalitet är lite olika för oss alla.
    Även vart vi befinner oss i livet. Vad vill vi ha? Vad ser vi som kvalitet? Mycket sitter i våra sätt att tänka... Allt startar med en tanke. Tanken är makt. Sa min psykolog till mig. Hon har så rätt. Då fattade jag ingeting. Men nu flera år efter så förstår jag så väl vad hon for efter. Men då..då var jag inte mottaglig. Jag var inte där i mitt livskede.

    Jag tror inte det är fel att sammla på sig saker. Bara man håller det inom rimmliga gränser. Lite galen skap önskar jag att alla kunde få, då blir livet lite roligare att leva! :))

    Oj oj vad jag surrar Anna! Mina fingara bara smattrar över tanjentbordet. Eller var det så att jag fick sylt på fingrarna? ;)

    Ja detta är ett ämne man kan surra och flura på länge och mycket. Kul ämne! :)

    Hoppas ni har det bra! Även lillprinsessan och lillprinsen. Dina små änglar. Jag gillar dem skarpt! Så kul att hon skall få följa med pappa på skidsemester. :) Och han blir hemma med mamsen och får lite extra mamma tid :)
    Jag tror du kommer att få tid till mycket då ska du se. Tänkte på allt du vill göra...
    Jag kommer upp på kaffe någon dag!!! Men först måste jag bli bättre i gång igen. Just nu är benen inge bra på mig. Har gjort förmycket. Men det var värt det! :)

    Nu ser jag knappt vad jag skriver längre. Ögonen faller ihop.
    Önskar dig en fin dag i morgon, så hörs vi snart igen vännen.

    Jag lämnar en kram på din kudde.....Åsa.

    SvaraRadera